7 små förändringar som kommer att göra en stor skillnad på bilen

Det fordon som fraktar oss runt finns i olika modeller och utrustningar. En bil är bara en bil, eller hur? Så är det inte. Det finns många sätt man kan optimera sin bil på. Här kommer några tips.

Om man vill ta extra hand om sin bil så finns det flera olika sätt att göra det på. Här kommer 7 olika förändringar som kan göra en stor skillnad på bilen:

1. Serva bilen enligt serviceboken. Om man följer de föreskrifter som finns i serviceboken så får man inte bara en bättre fungerande bil utan man minimerar onödiga skador och kostnader.

2. Se till att däcktrycket i alla däck är korrekt. Ojämnt däcktryck sliter på hjulupphängning och ger onödigt slitage på samtliga däck, samt ger förhöjd drivmedelsförbrukning.

3. Tvätta bilen regelbundet. En smutsig bil ger också onödigt slitage på chassi och ökad risk för rost på underredet.

4. Unna bilen en rekonditionering. Att ge bilen en rekond är lite som att själv gå på spa. Bilen blir som ny igen.

5. Rost-behandla och måla över rostfläckar. Det skyddar både mot fortsatt åverkan samt gör underverk för utseendet.

6. Skydda bilsätena med överdrag. Det kan piffa upp en sliten och solblekt klädsel och samtidigt skydda mot fläckar och slitage.

7. Satsa på snygga fälgar. Fälgarna gör mer skillnad för utseendet än vad man kan tro. Och visst är det väl extra trevligt att känna att man kör omkring i en snygg bil?

Ökat värde genom omsorg

Att ta hand om sin bil har många fördelar. Risken för skador minimeras, då fel upptäcks i tid innan de hunnit bli större och påverkan skett på kringliggande mekanik. Samtidigt sjunker risken för nya skador, som slitage och rostskador på chassi. Men det är inte bara minskade kostnader som sjunker utan värdet på en bil som är väl omhändertagen ökar avsevärt. Och kommande ägare är mer villig att betala en slant till för en välskött bil.

En bilägares bästa vänner

Bilmekaniker som utför reparationer och service, bilrekonditionering som förhöjer skicket på bilen, både invändigt och utvändigt, samt en kedja som säljer bildelar och utrustning. Har man tillgång till alla dessa tre så är de värda guld för bilens framtida skick och värde. Samtidigt ska man ha en god dialog och en tillit, då är man säker på att i deras händer blir bilen omhändertagen på bästa sätt. Om du vill ha din bil värderad efter uppfräschningen kan vi tipsa om: https://www.bilförmedlinggöteborg.se

9 Apr 2020