Anlita en glasmästare i Stockholm

Glas omger oss i vardagen, i bland annat fönster och dörrar, ja hela husväggar (och tak) kan ju bestå av glas. Det bidrar med mycket ljus och skönhet i vår värld, och ett Stockholm utan glas skulle vara en betydligt tristare stad att leva och bo i.

Men det är även ett mycket känsligt material, som dessutom är riskabelt att arbeta med. Som lekman riskerar man att skada sig allvarligt om man ger sig på att arbeta med glas. Men det är inte bara skaderisken som är problemet – det är även ett material som är svårt att jobba med. Man måste ha en gedigen utbildning och behärska alla de speciella tekniker som krävs.

Skulle olyckan vara framme är det således alltid bäst att anlita en glasmästare i Stockholm.

Vad kan en glasmästare hjälpa till med?

Grunden för allt glasmästeri är förstås att kunna skära, slipa, och på andra vis hantera, alla typer av glas. Detta kunnande appliceras sedan på en rad olika områden:

Byter, monterar och isolerar fönster

Det första många tänker på när de hör ordet glasmästare är nog fönster – alla har väl varit med att ett fönster gått sönder någon gång, och det är definitivt något man vill ha åtgärdat på ett snabbt och säkert vis. Detta är således huvudområdet för de flesta som är verksamma inom detta yrkesområde. En glasmästare är expert på att montera och byta ut alla typer av fönster, och kan även hjälpa till med att isolera föråldrade fönster.

Gör snygga Inglasningar av balkonger och altaner

Allt fler inglasade balkonger dyker upp i Stockholm och andra svenska städer och det är förstås alltid en glasmästare inblandad i denna typ av jobb. Det gäller även inglasning av altaner och andra typer av uterum. Nyckeln när det gäller denna typ av glasarbeten är att välja rätt typ av glas och slipa det på rätt sätt.

Fixar bilglaset

Behöver du laga eller byta glas på din bil kan glasmästaren vara behjälplig. Vilken bilmodell det är spelar ingen roll – det går alltid att hitta en lämplig lösning för glaset, med rätt storlek och material. En vanlig orsak till att man måste åtgärda bilglaset är stenskott, som vi går in på lite närmare här nedan.

Lagar stenskott

Få saker är väl så irriterande som när man drabbas av ett stenskott som orsakar en spricka i vindrutan på bilen. Detta är dock något en glasmästare enkelt kan fixa med hjälp av speciella verktyg och arbetstekniker. Tänk på att det är viktigt att åtgärda stenskott i god tid. Sprickan i rutan kanske inte ser särskilt allvarligt ut till en början, men dröjer man med att kontakta en glasmästare är risken stor att problemen förvärras, och då blir det förstås mycket dyrare att åtgärda än om man hade agerat snabbt. I värsta fall måste kanske vindrutan bytas ut helt och hållet, och det blir ingen billig historia.

Ja, det är bara ett litet axplock på vad en glasmästare i Stockholm kan hjälpa dig med. Vi hoppas att artikeln varit nyttig och att du hittar en glashjälp du behöver.

19 Sep 2017