Asfaltering kan vara mer än en praktisk lösning i Stockholm

Asfaltering som görs i Stockholm kopplas ofta ihop med vägar och parkeringar. Men det finns fler platser i staden som kan dra fördelar av att asfalteras.

Skolan hade funderat på vad de skulle göra med den del av skolgården som hade grävts upp för några månader sedan. De ville göra något för barnen. Men lekpark fanns redan, så vad mer kunde skapa glädje och kreativitet hos barnen? De ville på något vis täcka jorden för att inte få en leråker efter regn.

En av föräldrarna arbetade med asfaltering och hade en rolig idé om vad de skulle kunna göra på platsen. När han först började prata om asfaltering rynkade de på näsan. Varför skulle de frivilligt göra en hård yta på skolans område? Något fulare kunde de inte tänka sig. Hur tänkte han egentligen?

Asfaltering kan vara kul

Som tur var lät de honom förklara sig. Vad han menade var att de skulle asfaltera och sedan skapa olika lekar genom att måla på asfalten. Det kunde också vara flera platser där barnen kunde hoppa hage som man gjorde förr. Och varför inte skapa möjlighet att spela flera olika kulspel? Möjligheterna var oändliga.

Vid invigningen fick alla se den fantastiska kreativitet som funnits. Både barn, föräldrar och lärare hade fått vara med och bestämma hur denna asfaltering skulle användas. Det resulterade i ett färgsprakande område där barnen nu var i full fart med att utforska. Många var ense om att idén troligtvis skulle sprida sig runt om i Stockholm. Kontakta detta företag när du behöver hjälp med asfaltering: www.asfalteringstockholm.nu

7 Nov 2022