Bästa sättet att resa från Uppsala - hyra buss

För ett större gäng som ska åka iväg från Uppsala, kanske till fjällen, så är det smidigaste alternativet att hyra buss. Inga byten och enkelt med packningen.

Äntligen var de på väg mot fjällen. Gymnasieklassen hade haft ett sparande pågående under snart tre år. Dessutom hade de tjänat pengar på en massa olika sätt, var och en efter sin förmåga. Vissa hade klippt gräsmattor, andra hade levererat frukostfrallor på helger och åter andra hade anordnat loppisar. Till slut hade pengarna räckt till den efterlängtade avslutningresan.

Det hade förstås inte varit helt givet varken vart de skulle resa eller hur de skulle resa. Efter en omröstning hade resmålet bestämts – det skulle bli skidåkning i fjällen. Men hur skulle de ta sig dit? Först hade de funderat på tåg, men det skulle betyda flera byten och besvär med alla skidor och packning som skulle med.

Hyra buss och ha kul

Till slut hade de kommit fram till att det bästa var att hyra buss i Uppsala. Då skulle alla vara samlade hela tiden, utan risk för att någon till exempel missade en tåganslutning vid tågbyte. Och så skulle de inte behöva kånka på och hålla reda på all packning.

Nu satt de alltså i bussen och var på väg. Alla var glada och förväntansfulla. Några satt och sjöng “vi drar till fjällen…”. Busschauffören var inte sen att hänga på. Han satte på låten via Spotify i högtalarna. Snart sjöng hela bussen. Vilken härlig start på resan!

8 Nov 2022