Behöver du bilskrot i Södertälje?

Letar du efter en bilskrot i Södertälje? Har man en dålig bil som det inte ens löns att laga längre eller om man har krockat med den så att den nästan bara är snömos, kan det kännas för dyrt att laga den. I så fall kan det bara vara dags för bilskroten med den. Vissa bilägare kan ha svårt att göra sig av med sin egen bil. Vad det beror på är lite olika. Det kan vara lite sorgligt att helt och hållet göra sig av med den, eller så kanske man glömmer bort den.

Men det är inte bra för miljön att ha en bil som bara står kvar där den är parkerad. Den bör återanvändas så snart som möjligt. Då är det mycket bättre att den återgår till kretsloppet och blir en ny bil av nya delar som kan tillverkas av att återanvända gamla delar. Den gamla bilen kan i stället bli en ny bil. Att köra med den till skroten innebär inte slutet för bilen, utan en ny början som en annan bil. Det är väl bra, eller hur?

Ställ av bilen och tillbaka på skatten

Du vet väl att i samma stund som du ställer av din bil, kan du få tillbaka det som du har betalat för skatten på bilen? Ju snabbare som du lämnar in den, desto mer får du tillbaka på skatten som du har betalat för den. Det beror ju på hur nyss det var som du betalade skatten för din bil. Ju tidigare som du har betalat den desto mer får du tillbaka på den. Trafikverket räknar ut hur mycket som du ska få tillbaka, beroende på det datum som du betalade för din bil. Ju mer tid som finns kvar på skatteåret, desto mer får du ju tillbaka. Så skynda dig att lämna in bilen, så får du mer tillbaka på skatten.

Gör en insats för miljön och skrota den

Det bästa för miljön är att skrota den, än att bara låta den stå där den är parkerad. En bil som står kan läcka både motorolja och bensin, om den är rostig. Och en gammal bil bör bli återanvänt material för nästa bil.  Ju snabbare som den kommer till återanvändning desto mer kan tillverkarna använda av delarna av bilen. Ju längre som den står, desto sämre blir de olika delarna på bilen. De rostar och går sönder och materialet 

15 Mar 2020