Bilhandlarna berättar sina hemliga tips

Att förhandla till sig en bra begagnad bil till ett förmånligt pris är en konst som kräver kunskaper svåra att nå. Nedan tipsar bilhandlaren om sina hemliga tips för en lyckad bilaffär.

Ofta när man står i begrepp att köpa en begagnad bil så vänder man sig först och främst till en privatperson. Risken är då att man faktiskt blir lurad och köper en bil som har dolda problem som upptäcks först när man kommer hem. Har man dessutom lite, eller ingen, erfarenhet i att göra bilaffärer kan det hela mynna ut i att man köper en usel bil till ett alltför högt pris. Genom att köpa bilen hos en bilhandlare minimerar man risken att bli lurad samtidigt som man kan göra en riktigt bra affär. För vad många inte vet är att man faktiskt kan pruta hos en bilhandlare och, genom vissa knep, få förmåner man inte visste fanns.

Var kritisk och våga pruta

Vad många inte vet är att man kan pruta hos en bilhandlare. Ofta är en bil lite dyrare hos en bilhandlare än vad den är om man köper den privat. Bilhandlaren ska ju trots allt ha sin del av kakan. Enligt bilhandlaren så finns det ett visst bottenpris som hen är redo att släppa bilen för. Genom att vara kritisk och påpeka fel på bilen så kan man nå detta bottenpris. Hittar man dessutom ett dolt fel som inte bilhandlaren innan visningen varit öppen med kan man pressa priset ytterligare. Knepet här är att stå på sig, vara kritisk och våga fortsätta pressa priset, trots att det må kännas jobbigt. Är man osäker kan man alltid neka bilhandlarens prisförslag och återkomma någon vecka senare för att se om bilen finns kvar.

Deklarationen och bilhandlarnas hemliga förmåner

När man når den gräns då man tillslut känner att bilhandlaren inte längre kan pressa priset så finns det ytterligare knep att ta till. Här är hemligheten att fortsätta låta skeptiskt trots att man är nöjd. På så vis kan man ofta begära extra vinterdäck och full tank innan handslaget sker. Detta är något som bilhandlaren ofta går med på om man väl föreslår det. När handslaget är gjort, affären är i hamn och bilen står på garageuppfarten är det viktigt att spara varudeklarationen. Den fungerar som säljarens utfästelse om bilens skick och är viktig att ha kvar för att ha möjlighet att reklamera köpet om man upptäcker fel. 

29 Apr 2020