Bilskrot blir miljöstation i Lilla Edet

Det är glädjande att se det miljöarbete som görs på en bilskrot på Lilla Edet. Man köper trasiga bilar, återvinner det som går, tar hand om miljöfarliga ämnen och säljer det som går att använda.

Gamla tiders bilskrotar tog tillvara på de delar som gick att sälja och lät resten ligga på hög. En modern bilskrot kallas också för bildemontering och det är ett mer passande ord.

Lämnar man en trasig bil på en auktoriserad bilskrot i Lilla Edet tar de hand om den på ett ansvarsfullt sätt. Allt som är giftigt tas till vara så att det inte kommer ut i naturen och förstör vår miljö.

Men man tar inte bara hand om de giftiga delarna i bilen. Allt som går att återvinna kommer till användning. På en bilskrot har man åtagit sig att återvinna 95% av bilens vikt. Väldigt mycket av den vikten är olika metaller. De smälts ner och återvinns så att man slipper använda sig av nya naturresurser.

På en bilskrot säljer man begagnade bildelar

Även på gamla bilar kan det finnas detaljer som någon vill ha som reservdel. Därför tar man vara på allt som är helt. Det kan finnas motorer till vindrutetorkare, bensintankar, däck, fälgar eller andra delar som är i gott skick. De delarna går att sälja och man har bidragit på ännu ett sätt till att spara på vår miljö.

När man lämnar en bil till en bilskrot eller de hämtar den betalar de dessutom 1500 - 2000 kronor för den.

13 Mar 2022