Byt ut dina gamla garageportar

Att garageportar slits ut i takt med tiden är definitivt inte konstigt. De används trots allt dagligen och får dessutom stå emot angrepp från naturen i form av regn, snö, sol och vind. Ett par rejäla garageportar, rätt installerade och från rätt leverantör håller i upp till tjugo år – men de innebär att man efter denna tid (eller en kortare sådan, de äldre modellerna har inte samma livslängd) måste överväga ett byte. Många struntar i detta; man ser inte sina garageportar som en del av huset och man ser således ett byte som en onödig utgift som man lätt kan skjuta upp.

Vi menar att man istället ska precis tvärtom på saken; en ny garageport i Stockholm ska man se som en rejäl investering. Varför? Jo, om vi nedan radar upp några av de fördelar man får på köpet om man väljer att köpa nya garageportar och säger att det är du som ska göra detta och att du har ditt hus i Stockholm så kommer du dessa punkter att vara dig till gagn:

  • Säkerhet. Vilken väg tar tjuven in i ditt hus i Stockholm? Det har visat sig att många väljer garaget och detta då de garageportar som sitter på ett sådant är väldigt lätta att forcera. Gårdagens garageportar är väldigt enkla för en tjuv att sig igenom och därför så kan du genom att investera i nya också förhindra eventuella inbrott i ditt hus – förutsatt naturligtvis att ditt garage är vägganslutet. Skulle det inte vara det så har du förmodligen ändå en massa värdefulla föremål i form av maskiner, verktyg och inte minst din bil där. Kort sagt; minska inbrottsrisken – byt garageportar.
  • Lägre kostnad för uppvärmning. Är ditt garage vägganslutet och du har en hög uppvärmningskostnad för ditt hus i Stockholm så finns det en väldigt god möjlighet att dina gamla garageportar är boven i dramat. Kall luft kommer in, varm luft kommer ut – ohållbart och en väldigt onödig kostnad som lätt kan sänkas. Ett byte av garageportar må föra med sig en kostnad för stunden – med det sänker dina kostnader i längden.
  • Montering med Rot. Idag finns det en skattesubvention som gör montering av nya garageportar betydligt billigare. Du kan anlita professionell hjälp – något som du definitivt bör göra! – och dra av 30% av arbetskostnaden på deklarationen och få summan tillbaka på skatten. Detta gäller – naturligtvis – oavsett om du bor i Stockholm eller i någon annan svensk stad; Rot-avdraget gäller över hela Sverige.
17 Jun 2022