Cykla för miljön!

Tänk om vi kunde ställa om till en allt mer lidande miljö så att vi skaffade oss cyklar i stället för en familjebil? Och när det var dags för hela familjen att ge sig iväg, cyklade i stället för att ta bilen? Att alla fick en förmånscykel istället för en förmånsbil, eller en tjänstecykel, istället för en tjänstebil! Att alla cyklade till och från jobbet istället för de bilar vi ser just nu som spyr ut sina avgaser! Vi behöver verkligen ställa om NU, om vi ska rädda en alltmer lidande planet. 

Varför inte kombinera behovet av en bättre hälsa och bidra till en bättre miljö? Varför inte cykla till och från jobbet, varje dag? Då kan vi garantera att både hälsan och miljön förbättras. Du får en snyggare figur, samtidigt som du får mer syre i dina lungor och sover bättre på nätterna. Fördelarna är så många när det kommer till cykling, istället för att sitta stilla i en bil.

Det finns som bekant kläder för alla väder

Någon kanske invänder att det är så trist att behöva bli blöt vid dåligt väder, för att inte påminna om hur trist det är under vintern, att halka omkring på isiga cykelbanor. Men det finns otroligt snygga, bra och praktiska kläder som skyddar mot alla slags väder. Det finns vinterdäck för cyklarna på exakt samma sätt som du byter till vinterdäck på bilen. Det kommer förmodligen att ta minst en generationer innan vi har ställt om till ett mer miljövänligt sätt att ta oss fram på den här planeten.

Med elcyklar slipper vi bli svettiga

Men man blir ju så svettig, kanske någon invänder. Inte med de nya elcyklarna. Då behöver man inte anstränga sig lika mycket som vid användning av vanliga cyklar. Du slipper komma till jobbet blöt av svett. När du känner att det blir tungt och motigt att cykla sätter du bara på motorn och cykeln fortsätter susa fram i 25 kilometer i timmen. Och är du extra lat, kan du åka med motorn på hela sträckan. Se bara till att ladda batteriet ordentligt innan. Annars laddar den när du trampar på cykeln.

20 Apr 2018