Däck Huddinge - vanliga frågor om bildäck

Dags att byta däck på bilen? Som boende i Sverige så har vi också ett klimat som dikterar villkoren för hur vi får köra bil och vilka däck som ska användas. Från den 1:a december fram till den 31:a mars så måste vi enligt lag ha vinterdäck på bilen och från den 1:a April till den 30:e November så får vi använda sommardäck.

Givet är dock att var i Sverige vi bor också spelar roll. Det finns något som kallas aprilväder och det innebär att vi också kan se snö och is även efter att 31:a Mars passerat - det gör att vi också kan ges tillåtelse att köra med vinterdäck då.

Det finns många frågor om bildäck och vi ska försöka svara på detta. Vi väljer en ort i form av Huddinge och ger, helt enkelt, svar på frågor om däck i Huddinge - som följer:

Kan jag själv byta däck Huddinge?

Givetvis. Det finns inga lagliga hinder för privatpersoner att på egen hand byta däck på bilen. Däremot så bör man vara medveten om att det är ett tungt jobb som kräver utrymme. Det är inte så roligt att sitta ute på en parkeringsplats och byta däck i Huddinge. Ska du byta däck på bilen - se till att du har tid, rätt verktyg och att du också försöker lyfta på rätt sätt. Det är ingen slump att många naprapater slickar sig om munnen där det är säsong för däckbyten. Ryggskott är vanliga!

Vilka fördelar finns med professionell hjälp?

Dels så handlar det om en relativt låg kostnad. En bilverkstad byter dina däck på nolltid och du kan lugnt sitta och dricka kaffe under tiden. På köpet så tar man hand om hjulinställningar och ser över skicken på dina däck - samtidigt som de också förses med rätt balans och lufttryck; något som minskar risken för olyckor och även bidrar till en mer miljövänlig körning.

Kan jag lämna mina däck i Huddinge?

Utrymmet är begränsat för många som bor i och kring Stockholm. Man saknar plats för att förvara sina bildäck då de inte används. Genom att välja däckhotell så får man en smidig lösning som dels inte kostar så mycket, men som dels också ger dig en chans att fylla dina egna förråd med annat. Dessutom får du rådgivning om när det är dags att köpa nya däck också.

2 May 2023