Däckbyte Uppsala - anlita proffs för jobbet

Som bilägare så har man olika regler att förhålla sig till. Regler som dels rör trafiken och hur fort man exempelvis får köra, men dels även regler kring bilens skick och vilken utrustning som ska finnas på fordonet.

Vårt nordiska klimat gör att vi som bilägare måste anpassa däcken efter hur väglaget är. Under vintern - och senast den första december - så ska vi använda vinterdäck och dessa ska sedan sitta på till, som tidigast, den 31:a mars. Efter det datumet kan man, beroende på väglag och exempelvis var i Sverige man bor, byta till sommardäck.

Två gånger per år så ska du alltså genomföra ett däckbyte i Uppsala och det handlar då också om ett ganska betungande projekt som kräver kunskap. Väljer du att byta däck i Uppsala på egen hand så tar du en viss risk. Dels i att du inte får däcken på plats tillräckligt hårt, dels i att du inte anpassar däcken efter exempelvis mönsterdjup och dels också i att du gör dig själv illa - i synnerhet så ser man att många skadar sina ryggar i samband med däckbyten.

Fördelar med ett professionellt däckbyte

För 300 kronor så kan du slippa allt detta. Det är nämligen priset för ett professionellt däckbyte och du kommer att få väldigt mycket valuta för pengarna. Det handlar om att jobbet sker på ungefär 20 minuter.

Det handlar om att dina däck ses över och att du får exempelvis råd om de inte håller måttet - och i god tid kan köpa nya däck om det ges råd om att du bör göra det till nästa säsong. Dels så handlar det också om att dina däck balanseras och pumpas för optimal väghållning och större säkerhet.

En annan fördel är att du kan lägga till 400 kronor och få använda däckhotell också - vilket innebär att dina gamla, exempelvis vinterdäck, får en trygg och säker förvaring fram till nästa gång det ska ske ett däckbyte i Uppsala. Kort sagt, du måste byta däck i Uppsala två gånger per år, men det finns absolut ingen anledning att göra det själv. Ta professionell hjälp!

9 Aug 2023