Dags att ta farväl av bilen?

Det sägs att män har lätt för att få känslor för en bil. Men många kvinnor känner mycket för sina bilar med. Många får mer eller mindre känslosamma relationer till sina bilar. Det kanske inte är så konstigt. Man lägger ju ner en hel del resurser på sina bilar. De kostar inte så lite. När det sedan börjar bli dags att göra sig av med den, visar det sig inte alla gånger vara så lätt, minsann.

Skulle det hända att det blir svårt att göra sig av med bilen kan man ta det lite lugnt – varför stressa på en sådan sak? Man kan vänja sig vid tanken. I lugn och ro. Är det så att bilen helt enkelt inte går, är det kanske inte så svårt att göra sig av med den. Svårare är det om den faktiskt går hur bra som helst, men att det ändå är dags att göra sig av med den och skaffa en yngre och bättre bil.

Kan någon som du känner ta över den?

Ibland kan det vara lättare att göra sig av med bilen om någon annan som man känner kan ta över den. Då stannar den kanske i ens vänskapskrets, eller i släkten, så att säga. Det gör att det blir lite lättare att slita sig från en omtyckt bil. Att sälja bilen kanske inte är tänka på? Då ser du ju inte den mera. Då kan det vara bäst att ställa av den, vänja dig vid att du inte ska ha den längre, och skaffar en annan bil, tills du har tröttnat att titta på en bil som ändå bara står stilla hela dagarna. När du väl har vant dig vid tanken på att den inte kommer att gå mer, så blir det sedan lättare att köra den till skroten.

Så bör du göra när du ska skrota den

Som när man säljer en bil, måste man alltid ha ett ägarbevis när man ska göra sig av med den. Har man tappat bort det, kan man enkelt skaffa sig ett nytt. Det gör man på Transportstyrelsens hemsida. Då kräver de att man identifierar sig med sitt bankid. Sedan fyller man i sin personuppgifter och adress och trycker på sända knappen. Sedan sänder de ägarbeviset på den adress som man har upgett. När det sedan har anlänt, är det bara att köra den till närmaste bildemontering. Här kan man läsa mer om bildemontering i Örebro: http://www.bildemonteringörebro.se.

17 Oct 2019