Detta uppskattas av eleverna på en trafikskola

Är det priset, utbudet, servicen eller bemötandet som är viktigast när trafikskolor ska jämföras och bedömas? Vad är det som eleverna främst inte gillar? Recensioner på Reko och Eniro visar svaren relativt tydligt. Vid en sökning efter trafikskola i Stockholm visar Reco.se; 39 rekommenderade företag. Det är företag som fått mycket goda recensioner via denna portal där vem som helst får lägga recensioner och bedöma företag inom flera olika branscher. Genom att läsa dessa recensioner går det att få en bild över vad som uppskattas hos de olika företagen och vad man själv även kan tänka på i val av trafikskola. 

Viktigast är trevligt bemötande och pedagogik

Det som återkommer i många recensioner är bemötandet och att man uppskattar pedagogiska och strukturerade utbildningar. Väldigt många har även kommenterat att de gått handledarutbildningen och att det är just denna som recenseras. Det är kurser som personer måste gå som ska hjälpa en annan person med övningskörning. 

Något som många även nämner är att det varit ”intressant och roligt” att lära sig teorin och att lektionerna gick ”snabbare än vad man trodde”. Många som vill ta körkort har fullt upp med skola och läxor och ser kanske inte fram emot ytterligare lektioner och instuderingsmaterial. Att då kunna bjuda på lektioner som känns lätta att hänga med i och lättsammare än klassiska skollektioner är en fördel. 

En del nämner priset som en fördel men generellt är det just upplevelsen, bemötandet och känslan som lyfts upp. Att man känner sig nöjd med den utbildning som man fått oavsett om man gått till en trafikskola för att få riskutbilning, handledarutbildning eller ett komplett körkortspaket. 

Med tanke på att just den totala upplevelsen är i fokus är det inte helt oväntat att även lokalerna relativt ofta kommenteras och delvis även dess läge. 

Ser man på de företag som fått sämst betyg finns även lokalerna nämnda. En trafikskola i Stockholm som fått enbart ett av fem poäng får kritik för ”bunkerliknande lokaler”. Annan kritik, som framförs mot andra skolor är ”långa väntetider på körlektioner” samt ”otrevligt bemötande”. 

Upplevelse och bemötande väger tyngst

När tidningar skriver om vad man bör tänka på när trafikskola ska väljas så är det främst pris, tjänster, kompetens och erfarenhet som lyfts upp. På hemsidor presenteras allt från intensivkurser till specialkurser för personer med speciella behov. Men samtidigt visar recensionerna på olika trafikskolor i Stockholm en något annan bild. Det recensionerna lyfter upp är framförallt ett gott bemötande, lättsamt klimat och en trevlig upplevelse. Kanske är det detta som skolorna även borde använda tydligare i sin marknadsföring. 

15 May 2018