En rak väg till körkortet

Att ta körkort är en stor händelse i livet. Vägen dit kan dock ofta vara ganska krokig och det kan krävas stor uppoffring i form av tid och möda. Men så behöver det faktiskt inte alltid vara.

När man beslutar sig för att börja övningsköra och förbereda sig på att ta sitt körkort så händer det ofta att man börjar lite för tidigt och tillfällena man övningskör sker lite för sporadiskt. Man hinner precis få in vanan och plötsligt så uppstår det en period där något annat behöver prioriteras och så är man tillbaka på ruta ett. För vissa är det jobbigt att blanda det vardagliga livet med övningskörning och för andra så är vardagslivet så fullspäckat att det helt enkelt inte finns tid att fokusera på att ta körkort. Vad många inte tänker på är att man faktiskt kan gå en intensivkurs. På så vis tvingar man sig själv att skärma av från allt annat och bara fokusera på körkortet.

Så går en intensivkurs till

En typisk dag på intensivutbildningen så varvas dubbla körtillfällen med körkortsteori. Ja, det enda man gör är i princip att fokusera på körkortet. Runt omkring en så finns vana förare och teoretiska experter där för att hjälpa en med vad det än kan vara. Oftast så erbjuder också intensivkursen boende, vilket kan vara skönt för den som bor långt bort eller för den som bara vill skärma av från övriga världen och enbart fokusera på körkortet. Något som också ingår i intensivkursen är riskutbildningen, vilket gör att man i princip inte behöver kunna någonting om körkortsteori eller ha någon körvana innan man sätter igång. Dock så är det en fördel om man någon gång tidigare i alla fall kört en sväng och slängt ett getöga i teoriboken.

Detta bör man tänka på innan sin intensivkurs

Egentligen är det inte så mycket man behöver tänka på innan sin intensivkurs. Allt ingår; boende, litteratur, teoriutbildning, praktiskt körande och riskutbildning. Ja, till och med uppkörning och teoriprov. Det man möjligtvis bör göra innan är att förbereda sig mentalt på att det kommer bli intensivt. Man bör också förbereda sina nära och kära på att man de kommande två veckorna är upptagen med sitt körkort. Och det kanske viktigaste: rensa kalendern. Se till att ingenting annat upptar ens sinne. Då ger man sig själv bästa möjliga förutsättningar för att fokusera på körkortet och tillslut klara teoritest och uppkörning - en rak väg till körkortet.

28 Feb 2020