En säker bilaffär för alla

En dag står vi där, allihopa, och ska skiljas från en gammal vän. Eller skaffa en ny! Det är en viktig och stor händelse och allt behöver fungera utan krångel. En bil ska helst fungera, länge.

Vi älskar våra bilar. Vissa av oss älskar dem ömt och personligt och tar det som en förolämpning om någon skulle buckla till bilen. Andra tycker att bilen är ett oerhört praktiskt transportmedel. Den tar oss snabbt - nåja - och flexibelt till den plats vi bestämt vid den tidpunkt vi bestämt.

De allra flesta är rätt måttligt intresserade av att tillbringa hela fritiden i garaget med reparationer. Vi är inte heller intresserade av att bilen ska stå i garaget hos verkstaden och få sina olika delar fixade för dyra pengar. Vi önskar, kort sagt, få en bra bil för så lite pengar som möjligt. Helst ska den vara billig i drift och snäll mot vår gemensamma miljö också.

Bilaffärer som idé

Många bilar säljs privat och det är sällan någon dum idé, men kräver en del av alla inblandade, både säljare och köpare. Det finns alltid en viss osäkerhet när man gör upp en privat bilaffär. Båda parter funderar nog alltid på risken att bli lurad. Kommer bilen tillbaka från provturen? Vilka fel finns på bilen som säljaren inte gärna pratar om? Går betalningen verkligen igenom?

Naturligtvis är de flesta ärliga ändå och en smidig affär kan genomföras. Ett enklare och säkrare alternativ är alltid att låta försäljning och köp av bil gå igenom en etablerad bilfirma. Du slipper väldigt många formaliteter och besvär och slipper vara tillgänglig för telefonsamtal och visningar. Du får en säker betalning och du slipper bekymra dig om det juridiska. Proffs gör iordning din bil och proffs ser till att du får ett rättvist pris.

Uppgifter för den hugade bilsäljaren

Vad ska du som ägare ta dig för medan bilföretaget säljer din bil? Några saker bör du ha ordnat redan innan du lämnar in den. Det första är att hålla reda på registreringsbevis och andra dokument av intresse. Du behöver kunna bevisa att det är du som är bilens ägare och det är bra om du kan visa upp besiktningsprotokoll och annan information om bilens skick och reparationer som gjorts.

Städa bilen! Ingen bilfirma blir glad av dina godispapper och diverse skräp och det lär inte öka marknadsvärdet heller. Därefter kan du med förtroende lämna in bilen för försäljning och inkassera betalningen. Läs mer om bilhandlare på denna hemsida: https://www.bilhandlarekarlstad.nu/

8 Sep 2020