Fördelar med lackskydd

Funderar du på att förse bilen med lackskydd? Det kan vara en väl värd investering. Det höjer andrahandsvärdet och får bilen att se fräschare ut under en längre tid, bland annat. Att göra det behöver inte vara särskilt dyrt – och med tanke på att det höjer andrahandsvärdet på bilen, så kan det faktiskt vara riktigt prisvärt. I den här texten går vi igenom fördelarna med lackskydd. Informationen är delvis hämtad från en firma på Östermalm i Stockholm som specialiserar sig på detta.

Fördelarna

Fördelarna med lackskydd är många. Samtidigt kan givetvis effekten variera något, beroende på vilken produkt som används. Syftet är, kort och gott, att medlet ska skydda bilens lack mot yttre påverkan. Glansen finns kvar där, utan att omlackning eller tvätt krävs i lika hög utsträckning som när man inte använder det.

  • Skyddar mot vägsalter.
  • Det är känt att vägsalt utgör en risk för bilens yttre. Speciellt under vintertid är det här något som är en huvudvärk för många bilägare. Ett bra lackskydd kan dock skydda mycket effektivt mot detta. Vägsalter är kanske särskilt ett problem på platser med tät trafik, så som Östermalm i Stockholm, till exempel.
  • Tydligare glans.
  • Med ett lackskydd får du en tydlig glans. Glansen håller länge, i synnerhet när du jämför med den effekt som ges av till exempel traditionell vaxning. Som sagt, så kan den exakta effekten givetvis variera något mellan olika medel som används. Går du till ett ställe på Östermalm kanske du får bättre glans än ett ställe på Kungsholmen till exempel, eller vice versa.
  • UV-skyddet ökar.
  • Olika färger är olika känsliga för att blekas av solens strålar. En av de mer känsligare färgerna är röd, och således kan just röda bilar vinna särskilt mycket på att få skyddet applicerat.
  • Du behöver inte tvätta den lika ofta.
  • Det här bör även ses som en del av investeringen. Med ett bra lackskydd är bilen renare under en längre tid, och du slipper således spendera pengar på flertalet biltvättar. Detta, i kombination med ett ökat andrahandsvärde, kan göra det till en mycket god investering.
  • Skydd mot vanlig smuts.
  • Insekter, fågelspillning och annan smuts på bilen är något som de flesta förare råkar ut för på regelbunden basis. Ett lackskydd förbättrar skyddet mot detta markant.

Att hitta en firma som kan förse din bil skyddet är enkelt. En sökning på till exempel ”lackskydd Östermalm” bör ge dig flera förslag att titta igenom. Kom dock ihåg att effekten kan variera något beroende på vilket medel som används. Läs gärna mer om lackskydd på denna sida: https://www.lackskyddöstermalm.se

11 Jul 2019