Framtidssäkra din bostadsrättsförening med laddstation för elbilar

En bostadsrättsförening bör tänka långsiktigt. Att lägga krut på en ordentlig laddstation för elbilar är ett sätt att göra föreningen attraktiv för köpare på framtidens bostadsmarknad.

Allt fler hushåll väljer bort bensindrivna bilar till förmån för mer miljövänliga elbilar. I dagsläget kan det dock fortfarande vara lite knepigt för den som bor i bostadsrätt att hitta ett bra ställe att ladda bilen på över natten. Det problemet är dock lätt åtgärdat, och för en bostadsrättsförening som vill ligga i framkant bör det vara en självklarhet att installera minst en laddstation i anslutning till sina parkeringsplatser. Framtidens bilförare är trots allt även framtidens lägenhetsspekulanter. Om några år kommer ingen vilja köpa lägenhet i en bostadsrättsförening utan laddstation.

Satsa på laddstation till er bostadsrättsförening redan nu

Du behöver faktiskt inte vänta på att framtiden ska vara här för att en laddstation ska ge effekt på försäljningspriserna i er fastighet. Redan nu är laddstation ett mycket populärt ord att peta in i mäklarannonserna. Detta är ett tydligt tecken på att det är stor efterfrågan just på möjligheten att kunna ladda sin elbil. Förmodligen är en laddstation en bättre investering än exempelvis en bastu i källaren, hur trevligt det än är att basta tillsammans med sina grannar. Det kan faktiskt till och med vara värt att investera i en laddstation för bostadsrättsförening trots att inte ett enda av de nuvarande hushållen i föreningen har en elbil. Med tanke på elbilarnas snabba övertagande av bilmarknaden kommer det nog inte förhålla sig så särskilt länge till.

21 Oct 2021