Gå din introduktionsutbildning i Uppsala

Introduktionsutbildning krävs när du ska bli privatlärare för körkort i Uppsala. Vissa krav måste uppfyllas för att du ska få kunna lära ut grunderna.

Gillar du att köra bil och är du duktig på att köra samt kan trafikreglerna som ett rinnande vatten? Då kan du vara handledare till ditt barn eller någon annan person som vill ta körkort. Samtidigt som du hjälper en person med att komma igång och köra bil bidrar du till att personen får ner kostnaden för körkortet.

Om du går din introduktionsutbildning i Uppsala kommer du till ett gäng som har koll på allt och vet vilka krav som ställs för privat undervisning. Du kommer bland annat att få lära dig hur långt ditt ansvar sträcker sig och vad du faktiskt ansvarar för, hur du kan lägga upp körningen för din elev, samt hur du kan förebygga vanliga fel som nybörjare brukar göra.

Förutsättningar för din introduktionsutbildning i Uppsala

Vem som helst kan dock inte bli handledare, utan det ställs även vissa krav när det gäller dig som person. De krav som är absoluta är att du måste ha fyllt 24 år, ha körkort utfärdat i Sverige eller annat land som ingår i ESS, samt ha behörighet för det fordon det gäller. Du får inte vara handledare för mer än fem elever.

Det är även viktigt att veta att du inte blir godkänd på din introduktionsutbildning om ditt körkort har varit indraget i över tre månader de senaste tre åren. Blir du godkänd gäller ditt handledarbevis i fem år.

25 Jul 2022