Inte ofta man hinner med bilen

Handen på hjärtat när tvättade du senast din bil? Det blir inte ofta man hinner med det, om man arbetar heltid och kanske har en familj som kräver sitt. Dessutom ska vi ju alla ha en meningsfull fritid, hinna vara sociala, träffa vänner och ägna oss åt att gå på gymmet och hålla oss vältränade. Det blir lätt många måsten. Och så blir bilen smutsig. Att ha den smutsig länge, riskerar man att lacken blir lidande. UV-strålar från solen gör att lacken bleknar. Smutsen gör att färgen på bilen förändras till sist. Bäst är att ha en ren bil.

Inte värt åka till en biltvättsautomat

Att åka med den till en biltvättsautomat är heller ingen lösning. Där tvättas den av maskiner som använder samma vatten om och om igen. Att då tänka sig att bilen ska bli ren med det vatten som tvättat föregående bil är ingen rolig tanke. Då finns det andra biltvättar som använder rent vatten i stället för smutsigt sådant. Åker du med bilen till en riktig biltvätt får du dessutom den ren invändigt, såväl som utvändigt.

Få bilen tvättad inuti också

Ibland kan bilen vara lika smutsig inuti som utanpå. Vi lämnar kvar en massa kladdigt chokladpapper, använda parkeringsbiljetter. Barnen klampar in med leriga stövlar och skor, husdjuren torkar sällan av sina tassar innan de har hoppat in i bilen. Då kan det vara bra att få den rengjord invändigt. Panelen blir ren igen och du kan se farthållaren och annat på panelen. Ryggarna på bilstolarna blir fria från stövelavtryck. Ibland kan man se senaste dagarnas väderlek på stolsryggarna när barnen har sparkat på dem. Fönstren behöver tvättas lika mycket på insidan som på utsidan. Det tänker vi sällan på.

Få en billackförsegling

På en riktigt biltvätt får du den rengjord både utvändigt som invändigt. Du kan då de polerad och lackförseglad, om du så önskar. Med en lackförsegling får du ett extra skydd ovanpå lacken än annars. Bilen bleknar inte av solljuset och den håller sig renare än annars. Med ett keramiskt skydd blir din bil inte repad.

Lädret kan behöva en omgång

Har du läderbeklädda bilstolar kan lädret rengöras med rengöringsmedel avsett för läderstolar och så att den håller sig snygg längre. Dina strålkastare blir ordentligt rengjorda, liksom gummidelarna får en omgång med rengöringsmedel och tvättsvamp. Om du vill kan du få solskydd installerat på dina bilrutor. Även om det känns avlägset, har vi snart en sol som bländar oss när vi kör bilen.

8 Mar 2018