Köp bil tryggt och säkert

Det är alltid lite svårt när man ska köpa en bil som är begagnad, särskilt om man köper den genom en privatperson. Men om du köper bil från en bilhandlare är det en helt annan historia.

Att skaffa sig en ny bil är alltid härligt, det oavsett om den är ny från fabrik eller om den är ny bara just för dig. Det är alltid härligt att ge sig ut på den där första bilfärden i en bil man aldrig tidigare kört. Om du ska köpa ny bil och inte tänker ge dig förrän du har hittat precis rätt, då ska du istället för att gå via en privatperson leta efter den rätta bilen hos en bilhandlare. Hos en bilhandlare som är anknuten till MRF, alltså Motorbranschens Riksförbund, får du mer för pengarna på många sätt.

En auktoriserad bilhandlare

När din bilhandlare ingår i MRF så får du som köpare en trygghet på ett helt annat sätt än om du skulle köpa från en privatperson. Tack vare detta så följer de utslagen hos allmänna reklamationsnämnden. Detta kan vara bra ifall det senare skulle visa sig vara någonting fel med bilen ifråga. Om något skulle uppstå efter avslutat köp så går MRF in och garanterar dig ersättning. Detta skulle inte alls gå ifall du hade köpt en bil via en privatperson. Du har heller ingen undersökningsplikt på bilen ifall du handlar av en bilhandlare. Bilen ska vara i så gott skick som bilhandlaren ifråga har uppgett.

10 Dec 2020