Lär dig säkerhet på Riskettan för MC-kort

När man lär sig att köra, är säkerhetstänket bland det viktigaste. Hade vi alla möjlighet att köra våra bilar ensamma på ensliga landsvägar, skulle ingen knappt behöva körkort. Då skulle man behöva kunna nå gaspedaler, bromspedaler och kunna styra en bil. Svårare än så är det ju inte att köra en bil, eller en MC. Bara man får igång MC:s motor och kan styra, är det inte så svårt att köra en MC. Det vet alla som en gång har provat. Det är när vi ska in i en trafik med andra på vägarna som det blir farligt. Så farligt att det till och med är säkrare att sitta påett flygplan. Kör man en MC är man otroligt utsatt och man blir exponerad för andra bilar och fordon i trafiken. Skulle något hända är man väldigt utsatt för alla slags skador. Jämrför man med en bil som ofta har hela stålramar som skyddar bilföraren och dem som sitter där. Det är därför säkerhetsutbildning är så viktig för alla som ska köra MC.

Riskettan förbereder förare av MC

I Riskettans utbildning får man lära sig allt som rör säkerhet på en MC. Vad kan distrahera en i trafiken? Hur koncentrerar man sig på det som händer i och omkring en i trafiken? Hur mycket alkohol kan man dricka och ändå köra MC? Är det farligt att vara trött när man kör en MC? Hur kör man sin MC på halt underlag, som till exmepel våta, asfalterade vägar? Hur behåller man lugnet även när andra är stressade och hetsiga? Allt sådant får man lära sig i en körskola för sitt MC-kort. Detta är den del i utbildning som är obligatorisk för alla som vill ta MC-kort.

Man kan även gå fler riskutbildningar

Ju fler kurser som du går, desto säkrare förare blir du. Vill du kan du även gå Risktvåan. Du kör då på en halkbana och lär dig hantera din MC även när det är vått eller isigt. Ju fler gånger som du kan köra på en sådan hal väg, desto mer förberedd är du när det väl händer och drabbas inte av panik. Varför inte välja en körskola som ligger centralt i Stockholm? Då får du direkt lära dig köra i en av landets svåraste trafiker. Lika bra att ta tjuren vid hornen och ge sig på det svåraste tänkbara. Klarar du Stockholmstrafiken klarar du i prinicp vilken trafik som helst. Boka in din MC-kurs redan nu. Läs mer om Riskettan för MC-kort i Stockholm på: http://www.mckortstockholm.se.

12 Jun 2018