Letar du efter bilskrot i Södertälje

Har du en gammal bil som är ganska uttjänt? Du kanske sedan länge har tröttnat på din bil och helst av allt bara vill köra den till en bilskrot i Södertälje? Så kan det kännas när man har haft alldeles för många och tråkiga upplevelser med sin bil. Det är inget fel med det, då är det bara att låta sin gamla bil gå vidare till skroten och skaffa sig en ny.

Men är det bara att lämna bort sin bil, eller finns det regler som man måste följa när man göra sig av med sin gamla bil? Bland det absolut första som du bör göra, om du slutar köra din gamla bil, det är att ställa av den hos Trafikverket. Det går inte att bara sluta betala din försäkring, utan innan du slutar betala din räkning bör du först ställa av den. Först efter det kan du sluta betala försäkringen för din bil. 

Det händer med bilskatten 

Är det så att du har en alldeles felfri bil, som dessutom har gått genom besiktningen finns det ingen orsak att gå med den till bilskroten. Har du också betalat skatt för den, borde den vara attraktiv på bilmarknaden och du kan gott och väl sälja den till högst bjudande. Så sälj bilen i stället med gott samvete. Men vill du inte sälja bilen och det inte är någon idé att ha den kvar, utan vill låta bilen gå till skroten, då är det bara att köra den till närmaste skrot. Du kan googla "bilskrot Södertälje" eller "bilskrot Göteborg" om det är där som du vill hitta närmaste skrot. Sedan är det bara att ringa och fråga om de kan komma och hämta bilen. Det kan kosta några 100-tals kronor.

Sluta inte betala bilförsäkringen

Så om du istället väljer att sälja bilen, får du istället betalt för bilen. Även en bilskrot kan vara intresserad av att kunna ta tillvara de delar av din bil som inte är förstörd. NÄr du väl sedan skrotar bilen, får du tillbaka på skatten, beroende på hur lång tid sedan det var som du betalade bilskatten. När du sedan har skrotat den, kan du sluta betala för din bilförsäkring, parkering och så vidare. Samtidigt kan du klappa dig på axeln. Du har gjort miljön en tjänst och du har chansen att välja mer miljövänliga sätt att färdas. Du kan samåka med andra som ska till samma håll och åka med buss, tåg eller tunnelbana. Du kan cykla och få motion.

6 Dec 2019