När du arbetar i eget företag

Den som arbetar med eget företag kan känna att det är mycket man ska fixa själv. Själv är man sin egen chef, sin egen ekonom och VD, man fattar själv beslut som man själv genomför. Man ska vara tusenkonstnär och komma på alla lösningar själv. Många egenföretagare jobbar därför nästan dygnet runt, sju dagar i veckan. de jobbar helger och kvällar, då redovisning och bokslut ska göras. Inbetalningar ska skötas, fakturor betalas, inköp ska göras och ovanpå allt det ska man hinna med själva arbetet. Så vad gör man då? Man kan faktiskt anlita redovisningshjälp och då vissa tjänster utförs av någon annan. Man kan anlita en redovisningsfirma som utför bokslut, bokföring, deklarationer och som kan komma med goda råd vad gäller skatteavdrag, pensionssparande och annat matnyttigt när det kommer till skatter och inbetalningar.

Arbeta i Göteborg

Att arbeta och bo i Göteborg anses vara en stad som erbjuder hjälp till företagare som vill satsa på nya områden. Har man en bilverkstad, kan man till en början få hjälp med betalning av hyran av garaget, eller få a-kassa den första tiden som egen företagare och kallas då Starta-eget-bidrag, trots att det går på din a-kassa-nivå. Så har du varit arbetslös innan du startar ditt eget företag, är du berättigad till Starta eget bidrag. Däremot måste du arbeta med alla blanketter, inbetalningar och sådant själv. Om du tycker att det stör ditt egentliga arbete i bilverkstaden, kan du anlita professionell hjälp för att få ordning på bokföringar, redovisningar, få råd om skatter och pensionsinbetalningar och mycket annat av en redovisningsbyrå Göteborg. Det mest lönsamma är att starta bilverkstaden i det egna garaget, som du ändå redan betalar för och som ingår i dina månatliga kostnader. Då kan allt det som du får in via företaget vara inkomster, som du kan lägga på annat.

Söka finansiärer

Om du snabbt vill växa som företag, kan du alltid söka finansiärer som är villiga att satsa pengar på ditt företag. Har du en bra affärsidé, marknadsföring eller visar särskild ambition att växa, kan du dra till dig finansiärer som kan bidra med pengar och kunskap för att du ska växa på rätt sätt. Då krävs det att du har ordning på finanserna, då de kan vilja titta igenom din ekonomi. Du måste kunna visa upp att du är seriös, har ambitioner och vet hur du driver ett företa för att kunna attrahera någon som vill gå in i ditt bolag.

7 Aug 2018