När du behöver en pålitlig bilverkstad

Många slarvar med sina bilar och får problem på grund av det. En väl servad bil håller garanterat längre och man får färre komplikationer med åren, framför allt om bilen är till åren. Bildäcken slits mycket i vårt nordiska klimat och behöver ses över för att bilen ska vara säker på vägarna.

Även nyare bilar behöver gås igenom för att få stämpel i serviceboken och för att ha bibehållen nybilsgaranti. Det är en enorm trygghet att få sin bil servad av kunniga och välutbildade mekaniker. Man vet man att allt är i sin ordning då verkstaden har följt tillverkarens serviceschema noggrant. När det gäller service har de allra flesta verkstäderna fasta priser som gör det enkelt att jämför priser mellan olika verkstäder för bästa pris. 

Det höjer även andrahandsvärdet på bilen när man har korrekt ifylld servicebok. Många vill inte ens köpa en bil som inte är noga dokumenterad. Eller är lagad av icke certifierade verkstäder.

När olyckan är framme

Har bilen skadats är det mycket viktigt att den repareras av en cerifierad verkstad. Försäkringsbolagen samarbetar med seriösa verkstäder och det blir smidigt för alla parter att åtgärda uppkomna skador.

Kontakta en pålitlig bilverkstad i Solna när du behöver hjälp med bilen.

Plåt- och glasskador är vanliga problem som måste lösas av en erfaren bilmekaniker. Andra vanliga problem är brister med AC- och klimatanläggningar som är svåra att laga själv. 

Däck och fälg

Oavsett vilken bil man har är däcken avgörande för säkerheten. Det är alltid bra att gå till en expert på däck. Med vårt klimat måste man ha säkra däck på både vinter och sommar. Däcken slits mycket på grund av kalla vintrar med snö och torra somrar varvade med regn. 

Man ska aldrig snåla på däcken. Det är stor skillnad gällande kvalitet och vägegenskaper. Man vill garanterar inte tappa greppet för att man har köpt ett billigt däck eller kör runt med slitna däck. 

Jämför olika däck och märken och olika företag var inte rädd för att ta hjälp för att få bästa däcken för din bil. Det är avgörande för din och dina medtrafikanters säkerhet. 

Var rädd om bilen

Men tjänar som sagt på att ta hand om bilen. Det kostar så klart att serva den, men det är betydligt dyrare att reparera uppkomna skador som kanske hade undvikits med rätt service. Även för den egna säkerhetens skull. Man ansvarar för sitt eget fordons skick och vägduglighet.

 

9 Feb 2019