När lacken på bilen är det viktiga

Ska du säja din bil och vill ha ett förmånligt pris på den? Varför inte lacka om den? För många som tittar på bilar och håller koll på priset, kan en lackerad bil göra att de väljer den nylackerade bilen, framför en bil som inte har så ny lack. Även om bilen som inte är nylackerad skulle vara en bättre bil. Det är väldigt få som kan bilar och som är intresserade av att köpa en ny bil. Få av de som vill köpa en begagnad bil, lyfter på motorhuven. Och även om de skulle lyfta på motorhuven, är det inte så många som förstår det de ser.

Lacken viktigast för intresse för bilen

Om du har en riktigt fin lackering på din bil, får du fler som är intresserade av den. Och med fler som är intresserade av din bil, kan du få ett bättre pris på den. Vi människor fungerar på det sättet, att ju fler som är intresserade av en och samma sak, desto mer intresserade blir vi. Vi är flockdjur, och blir ännu mer intresserade av något som andra människor också är intresserade av. Därför kan många som är intresserade av samma sak hjälpa till att driva upp priset. Så för att få så många intresserade av din bil som möjligt är en lackering av bilen något som du kan dra nytta av. En nylackerad bil glänser ordentligt. Vi dras till sådant som glänser. Våra ögon är anpassade till att reagera på sådant som glänser. Vi tror att det som glänser är värdefullt och fint. Det är därför man alltid ska se till att bilen glänser när man vill göra den attraktiv.

Inredning som glänser gör bostäder mer attraktiva

På samma sätt är det med saker hemma i en bostad. Glänser en möbel eller inredning, blir den mer attraktiv för andra människor. Så om man vill sälja sin bostad, kan man göra den mer attraktiv genom att till exempel lacka om köksluckor och kökslådor, garderobsdörrar och dörrar. Lackerar man dem kan man passa på att måla om dem i någon attraktiv färg, samtidigt som de får en ny, fin lackering. Det gör att bostaden ser mer attraktiv och städad ut. Ytan som glänser av lacken ger ett fint utseende till bostaden.

Så går lackeringen till

Innan man lackerar till exempel en dörr, avlägsnar man först allt som finns på dörrens yta. Man tar bort färgen och ser till att ytan är så jämn den bara kan vara. Sedan grundmålar man dörren, några gånger till grundmålningen är bra. Efter det målar man den i önskad färg. Efter det lackerar man den.

23 Jul 2018