Nu har däcken slutat rulla

När ingenting annat hjälper så är det nog dags för bilen att få åka mot sin död. Behöver du hjälp med att få din bil hämtad och fraktad, för att sedan skrotas? Läs vidare här för mer information.

Din bil som så troget har tjänat i alla dessa år, har numera inte mycket mer kvar att ge. Det är bara att inse fakta och fundera över vad man vill göra med den, nu när den står avställd och bara tar upp plats som egentligen behövs till annat. Det finns hjälp att få genom olika bilskrot företag. De kan hjälpa er med att både hämta och skrota fordonet på det bästa och miljövänligaste sättet. Det finns ingen anledning för att en bil bara ska stå och samla damm. Det är bättre den får tas om hand på bästa sätt av en skrotfirma.

Saker att tänka på

Det finns lite olika saker som man behöver tänka på innan man ska beställa tid hos en skrot till sin bil. Man behöver se till att ha alla papper på bilen i ordning och man behöver se till att den är avställd, för annars kommer de inte att skrota den. Skrotfirman hjälper er med avregistreringen av bilen men då behöver ni ha ett exemplar av registreringsbeviset och er legitimation för att det ska fungera. Ett registreringsbevis går enkelt att beställa ett nytt av, från transportstyrelsen, ifall det nu är så att man skulle ha förlagt det någonstans. Firmor som sysslar med detta hjälper inte bara privatpersoner utan även företag och andra myndigheter med att skrota bilar och andra fordon.

Med omsorg för miljön

Ur en miljö och säkerhetssynpunkt så är det även där en del att tänka på vid skrotning av en bil eller annat fordon. En bil som är väldigt gammal med många år på nacken har ofta en hel del rost på sig och det är verkligen inte något som är särskilt bra för den miljö vi lever i. Det finns en hel del med farliga ämnen i rosten som sedan kan spridas på olika vis genom marken och kanske hamna i vårt vatten, vilket givetvis är väldigt farligt för människan. Väljer man att använda sig av en miljövänlig skrot när bilen ska skrotas, så kommer de se till att allting sköts på ett miljövänligt sätt. Allt det farliga avfallet kommer tas om hand enligt de restriktioner som finns.

17 Feb 2020