Ny bil i Haninge?

Är du sugen på en ny bil? Om du har tröttnat på din gamla bil är det kanske dags att skaffa dig en ny. Kanske du är sugen på att besöka en bilförsäljare i Stockholm? Då har du möjlighet att kolla in nästan nya bilar. Du vet väl om att det är dags för oss alla att köpa och sälja på sätt som är hållbara för framtiden? Om inte annat är det dags att börja tänka på det sättet nu. Om inte annat så för alla Gretor där ute som är ute och demonstrerar för en bättre värld. Bland det som bekymrar dagens ungdomar och barn numera är det hur de ska kunna skapa sig en framtid som inte dagligen hotas av vår skadliga konsumtion av resor och transporter som spyr ut en massa äckliga avgaser som hotar vår jord.

Sälja bilen eller köpa ny först?

Det är en personlig sak om man vill sälja bilen först eller om man är sugen på att skaffa en ny först. Säljer man bilen först, innebär det att du får veta vilket pris du för din pris innan du skaffar dig en ny. Men ibland stöter man på bilen som det helt enkelt står sitt namn på, och då kan man inte låta bli att köpa den på stört. Då kanske man vill köpa den utan att veta vad man får för sin gamla bil. Får du inte det pris som du önskar kan du alltid prova att sälja den på Blocket. Där finns många som är ute efter en prisvärd bil och som gör att du får ett pris som du önskar dig. 

Bestäm dig för typ av bil

Det bästa som du kan göra är att bestämma dig för vilken slags bil som du önskar dig i framtiden och vad den får kosta. Har du bestämt dig för det på förhand, blir det lättare för dig att välja rätt. Att köpa en bil bör inte ske spontant då det är lätt att köpa fel bil. Om du har bestämt dig på förhand för hur mycket den får kosta, så är det lättare att gå tillbaka till det beslut som du har fattat innan du ser alla snygga bilar och blir sugen på att köpa någon. Saker att ta ställning till:

  1. Priset – vad får den kosta? Har du någon övre gräns?
  2. Märke – vilket märke man vill ha är ganska personligt och vilken smak man har. Här är det så många olika åsikter. Vissa vill ha en stabil bil med bra återköpsvärde.
  3. Storlek – hur stor bör den vara? Vem ska köra bilen och hur många behöver man kunna ta i den?
  4. Drivmedel – vad ska bilen gå på? Besin, el eller diesel?
23 May 2019