Om du ska bygga garage

Ska du bygga garage? De flesta vill ha sin bil stående i garget när man inte ska köra sin bil. Ett garage är det i särklass bästa för din bil när den bara ska bli stående. När det sedan är dags för dig att byta bilen till något större, dyrare eller bättre, då får du mer för bilen om den har stått i ett garage. Ett garage är bra på många andra sätt. Du slipper hyra hotell för dina bildäck. Du kan förvara dina redskap i garaget och ställa cyklarna där. Behöver du meka med bilen är det skönare göra det i ett garage när det är kallt, regnar eller när det är obekvämt att vistas utomhus. I ett garage kan du även förvara allt som kanske behövs för trädgård och ställa in utemöblerna i när det behövs. Ett garage är bra till mycket helt enkelt.

Så bygger du ett garage

Antingen bygger du ditt garage som ett annex till ditt hus. För det behöver du bygglov. Hur garaget ska bli snyggt så att det inte ser amatörmässigt ut, bör du anlita en arkitekt som löser frågor om hur du bygger ut grunden, taket och fasaden. Ibland ser man garage där inte någon arkitekt har varit inblandad – och det ser inte klokt ut. Då är det värt att anlita arkitekt för att bygga garaget på ett snyggt sätt så att det inte ser amatörmässigt ut. Antingen bygger man ut annexet så det bildar en flygel till huset, eller framför ingången till huset. Bygger man det framför ingången är chansen stor att huset inte blir asymmetriskt. Då kanske man vistas på andra sidan huset. Bygger man garaget framför ingången, blir det naturligt att först köra in bilen i garaget och sedan gå in i huset därifrån. Har man en uppfart invid huset som går ner i en backe kanske man hellre placerar garaget i källaren på sitt hus, men det krävs i så fall att man redan har en källare innan man kan placera garaget i källaren.

När du behöver anlita byggare

När du väl har bestämt dig för garaget kan du behöva byggare som kommer och bygger det åt dig och hantverkare som kommer och målar om hela fasaden och garaget så att hela byggnaden blir enhetlig. Behöver du målare i Sollentuna kan du googla "målare Sollentuna" så att du får tag i duktiga målare som gör arbetet snabbt men med hög kvalitet.

25 Apr 2019