Rätt däck för din bil

Känner du dig osäker på vilka däck du behöver? Det finns så många olika sorters däck. Man behöver ha rätt typ till sin bil. Ska du köpa däck är det värt att ta hjälp av en däckverkstad i Malmö.

Däckbyte görs oftast när säsongen är över. I Sverige har vi lag på när vi behöver byta mellan sommardäck och vinterdäck. Det finns även allrounddäck som man kan använda året runt. För att man ska få köra med sina däck behöver de även ha tillräckligt mycket mönster. Även detta varierar mellan sommardäck och vinterdäck. Det är viktigt att följa de lagar och regler som finns gällande detta. Kör man med för lite mönster kan det påverka ens körning så att det till exempel blir lättare att få vattenplaning. Att däcken har tillräckligt med mönster och luft ger en bättre körning.

Ser även över däcken på plats

Det är enkelt att lämna in bilen till en däckverkstad i Malmö och det finns olika att välja mellan. Ska du byta för att säsongen är slut bör du vara ute i god tid med din tidsbokning. Oftast vid dessa säsongsbyten har däckverkstäderna fullt upp. Det går fort att byta däck och när man gör det hos däckverkstaden kollar de även så det är tillräckligt med luft i däcken. De kollar också mönstret på däcken och upplyser dig om det börjar bli för lite. Får man problem med pyspunka eller liknande kan däckverkstaden hjälpa till att laga det. Hos en däckverkstad i Malmö får man experthjälp.

22 Mar 2021