Så förbereder du bilen i vår

Det är mycket som kommer fram i tö. Inte bara allt skräp som folk får för sig att slänga på gatorna. Det är som om alla människor vänder sina vintertrötta ansikten mot solen och vaknar upp igen som trötta björnar ur sitt ide. Även våra bilar behöver komma ur vintern och förberedas för våren som kommer med stormsteg när vi närmar oss maj månad. Då kan man behöva ta hand om den riktigt väl. Här går vi igenom många bra och praktiska tips.

Byta motorolja

Då och då är det viktigt att byta motoroljan. Motorn behöver ny olja och det bör man byta själv. Vet man inte hur man gör, bör man gå med den till en bilverkstad som gör det åt en. Just motorolja kan vara svårt att veta hur man ska hantera den. Vart ska den rinna. När vet man att all olja är borta? De felsta vet hur man fyller på oljan, men hur tappar man motorn på olja?

Byta till sommardäck

Det är dags att byta till sommardäck. Allra sista dag som man får ha på vinterdäck är fram till påsk. Sedan är det lag på att byta till sommardäck. Vet du inte hur man byter däck på sin bil, bör du köra med den till en bilverkstad. Har de dessutom möjlighet att förvara däcken hos sig fram till nästa vinter är det ännu bättre.

Göra en bilrekond

När vintern är över, bör bilen befrias från allt vägsalt som den har utsatts för under vintern. Sådant gör att bilen rostar och då är det mycket viktigt att få bort allt som kan ha smugit sig på bilen när det kommer till saltstänk från vintervägarna. Det är svårt som lekman att förutse vart det har hamnat. Därför är det viktigt att bilen får en riktig genomgång och tvätt av hela bilen, inifrån och ut. En bilrekond gör just det. Så vill du förbereda bilen för sommar och sol, är en bilrekond att rekommendera.

Lägga på solfilm

Det är viktigt att den som kör bilen inte blir bländad av solen. Det bästa sättet är att införskaffa solfilm som skyddar bilföraren från att köra på någon i misstag. Man kan heller inte alltid lita på att den som kör bilen alltid har solglasögon till hands. Och skulle det vara så att man glömmer dem någon gång, gör det inget så länge som man har en solfilm som skyddar bilen och dem som sitter i den. Läs mer på: https://www.solfilmstockholm.nu.

14 Apr 2019