Sälja bil Uppsala - hitta rätt bilhandlare

Planerar du att sälja bil i Uppsala? I så fall så har du två alternativ. Antingen så chansar du på att det finns rätt köpare online och att du får det pris du begär när du lägger ut bilen på exempelvis Blocket. Det andra alternativet handlar om att söka efter skylten - Vi köper din bil i Uppsala - och helt enkelt väljer en bilhandlare.

Det finns för- och nackdelar med båda sätten. Att sälja en bil privat innebär att du måste vara beredd på att offra en hel del tid på att göra iordning bilen, fotografera den, värdera den - det kan du göra online - och samtidigt också vara anträffbar för spekulanter. Det senare innebär telefonsamtal, mail och sms som kommer stup i kvarten och som inte sällan innehåller både skambud och en otrevlig ton. Fördelen är att du kan få ett bättre pris. Är du beredd att vänta in rätt köpare så kan du få mer pengar än vad du får hos en bilhandlare.

Fördelar med bilhandlare

En bilhandlare å sin sida lever på att köpa in bilar billigare än vad han sedan säljer dem för. Bilhandlare har i många fall blivit ett skällsord och det om något säger ganska mycket om vikten av att hitta rätt. Här är rådet att man sonderar marknaden och att man ser vilken värdering man får hos de som finns i Uppsala.

Värderingen är ofta gratis och utan krav på att man måste sälja bilen. Har du tid så träffa så många som möjligt. Men, det lägre priset - för du kommer utan tvekan att erbjudas ett lägre pris än du tänkt dig att lägga ut bilen på Blocket för - ska också ställas mot andra saker. Dels i form av en smidig affär - du får pengarna direkt och utan problem. Dels i form av möjligheten att byta in bilen och direkt köra iväg i en ny sådan - med bra möjligheter till finansiering direkt på plats och utan en massa samtal till banken. Vill du ha en snabb, smidig affär så är den bästa lösningen att gå till en bilhandlare.

Köp din bil via en bilhandlare

Om man vänder på steken och säger att det istället handlar om att du ska köpa en ny bil då? I så fall skulle vi definitivt välja en bilhandlare. Av flera skäl, men främst för att det ger en större trygghet. Köper du en bil via en bilhandlare så följer denne Konsumenttjänstlagen - köper du privat så tar du en risk som kan innebära att du måste driva en tvist mot säljaren om någonting går fel.

Utöver detta så kan du provköra bilen i lugn och ro, du får en bil som är nyservad och du får möjlighet att ta del av förmånliga villkor vad gäller finansiering. Om du inte själv är expert på bilar och besitter en kunskap om värdet på vissa modeller och exempelvis vanliga fel - då tar du en risk i att köpa privat. En bilhandlare ger dig trygghet, men du kommer dock att då betala lite mer för bilen också.

10 Jan 2022