Skrota bilen enkelt och smärtfritt

När bilen har rullat sina sista meter är det bara skrotningen som väntar. Läs mer om hur du smidigast skrotar din bil och vad du kan förvänta dig av skrothandlaren när din bil ska gå i graven.

Det är lätt att vilja behålla saker och ting så länge det bara går. I synnerhet sådant man kanske lagt mycket pengar på. I extra synnerhet sådant som man eventuellt dessutom har någon slags sentimental relation till. Bilen är ett klassiskt exempel på ett sådant objekt. Ibland kanske vi behåller en bil lite för länge. Man vill inte gärna göra sig av med den så länge den fungerar någonting så när. Den står väl bra där den står, tänker du, även när den uppenbarligen har sjungit på sista versen och är en direkt säkerhetsrisk för både dig och din familj. Men precis som med ett sjukt husdjur är det ibland bäst att avsluta lidandet och låta bilen somna in för gott på din lokala bilskrot.

Skrothandlaren hämtar bilen

Det kan vara många saker som oroar en i samband med att det är dags att skrota bilen för gott. För det första kanske man inte skrotar bilen såvida den absolut inte går att köra en enda meter till. Då uppstår ju plötsligt problemet hur man i hela friden ska forsla bort kärran till skroten i fråga? Just det behöver absolut inte vara ett problem. Ofta har en bilskrot för vana att kostnadsfritt komma och hämta din bil på plats där den står och samlar damm, just eftersom den är svår för dig att flytta. Du behöver oftast inte ens vara hemma när hämtningen sker utan bokar helt enkelt en tid med din lokala bilskrot för upphämtning.

Reservdelar hjälper andra bilar

Även om bilen som helhet inte längre är körduglig kan det fortfarande finnas fungerande reservdelar i den. I samband med skrotningen tas därför dessa potentiella delar om hand av skrothandlaren och säljs som reservdelar. Lite som när en person avlider men har friska organ som kan komma en annan patient till hands, kan också reservdelarna från din skrotade bil hålla liv i en annan bil. Det är ett fint sätt att se på skrotningen. En symbol av vår egen livscirkel. Där bilens liv slutar innebär det en fortsättning på en annan bils liv. Ha därför inte dåligt samvete för att du låter din kära bil somna in. Det är en naturlig och oundviklig livsprocess.

16 Jul 2020