Smidigt att byta däcken på en däckverkstad i Uppsala

Har det blivit dags att skifta däck på bilen? Lämna in bilen på en däckverkstad i Uppsala och få däcken bytta snabbt och smidigt. Här kommer några smarta tips.

Bra däck är ett måste för säkerheten. Men de måste också anpassas efter väglaget och de sträckor man mestadels kör. Halt väglag med exempelvis snö och is kräver att man har vinterdäck på bilen. Det är dessutom lagstadgat. Därför gäller det att komma ihåg att skifta däck innan den första december.

Mellan den 1 december och 31 mars är det lag på att man ska ha vinterdäck. Missar man detta och kör med sommardäck då det råder vinterväglag riskerar man att dömas till böter och får så klart också körförbud. Men framförallt riskerar man sin egen och sina medtrafikanters säkerhet.

Detta kan en däckverkstad hjälpa till med

Vill man ha hjälp med att skifta däck på bilen ska man kontakta en däckverkstad i Uppsala. Däckskifte, däcklagning och lagring av däck på däckhotell, är bara lite av det som en däckverkstad kan hjälpa till med. Det sistnämnda är både smidigt och gör att däcken håller längre eftersom de förvaras på bästa sätt.

Däck är nämligen känsliga för solljus och ska förvaras mörkt, svalt och med lagom luftfuktighet. De måste också tvättas ordentligt innan de stuvas undan för säsongen. Allt detta tar däckverkstaden hand om då man väljer att förvara däcken på deras däckhotell. De flesta däckverkstäder erbjuder förmånliga paketpriser vid däckbyte med däcklagring.

3 Sep 2022