Vad gör man egentligen på en bilskrot?

En bilskrot tar hand om bilar som gjort sitt, men de gör mer än så. Du kan sälja din skrotfärdiga bil om det finns delar som går att sälja. Du har också möjlighet att få skrotfärdiga bilar hämtade.

En bilskrot heter egentligen bildemontering och är lite av en begravningsplats för bilar. Samtidigt så när du lämnar in en bil på bilskroten tar man hand om de delar som fungerar och säljer dem. På så sätt återvinns så mycket som möjligt vilket är bra för miljön.

Du kan vända dig till en bilskrot för att lämna in en skrotfärdig bil. Har du inte möjlighet att lämna in bilen själv kan du oftast får den hämtad. Den servicen har en bilskrot i Vänersborg vilket är praktiskt då du slipper bärgare. Vanligen fungerar det så att du kanske får betala för servicen för att de hämtar bilen. Men samtidigt kan du också få en viss summa för bilen. Så egentligen blir det win-win för alla parter, inklusive miljön.

Vänd dig till en bilskrot när du behöver reservdelar

De allra flesta bildemonteringar säljer bildelar. Så när du behöver nya delar till din bil kan du vända dig till en bilskrot. Många gånger är det nämligen inte hela bilen som gjort sitt utan det finns möjlighet att återanvända delar. Det kan vara exempelvis däck och fälgar men även många andra delar.

När du köper begagnade delar kan de vara som i nyskick. Du betalar ett lägre pris än hos en återförsäljare och du gör miljön en stor tjänst. Vissa bildemonteringar kan till och med hjälpa dig att exempelvis byta däck och fälgar mot en lägre kostnad. Så nästa gång du har behov av delar till bilen eller nya däck, vänd dig till en bilskrot.

Viktigt att lämna in bilen till en bilskrot

Har du en gammal bil som står hemma eller till och med flera gör du miljön en tjänst om du lämnar in dem. En bildemontering kan liknas vid en återvinningsstation. Varje del på bilen tas hand om på rätt sätt. Det som går att återanvända säljs och resten återvinns enligt alla lagar och regler.

Det du ska tänka på när du ska välja bilskrot är att de är auktoriserade. Genom att välja en auktoriserad bildemontering har du en garanti för att de har rätt kunskaper. Många som arbetar på auktoriserade bildemonteringar har arbetat med bilar hela sitt liv och vissa är till och med utbildade mekaniker.

14 Oct 2020