Välj byggföretag till tillbyggnad av garaget

När man mekar med bilen vill man helst inte bli blöt av nederbörd som kommer ner från himlen. Man vill inte få in vätan i motorn när man har uppe motorhuven. Dessutom kan det vara skönt att inte behöva frysa ihjäl medan man byter däck på bilen eller byter olja på bilen. Då vill man helst ha tak över huvudet.

På somrarna kan det däremot vara endast trevligt att kunna vara utomhus när man mekar med bilen. Därför är det viktigt att kunna alternera miljö, hur man vill ha det när man utför allehanda underhållsarbeten på en bil. Har man verksamheten vid sitt bostadshus kan ett riktigt garage vara det bästa man kan bygga för en sådan verksamhet. Varför inte anlita en firma som har erfarenheten och kompetensen att bygga sådana tillbyggnader?

Hur väljer man byggföretag att anlita?

Bor du i Stockholmstrakten finns det flera olika sådana kompetenta byggföretag att välja mellan. Vad ska man välja och vad är viktigt när man väljer byggfirmor?

1. Kolla upp företaget. Hur länge har det funnits? Har de bra ekonomi?

2. Be om offert. Hur ser deras priser ut? Kom ihåg att billigast sällan är bäst. Tar de ett högre pris kan du kräva mer av dem och kräva att de är nogranna med bygget.

3. Be om referenser. Det företag som inte har några referenser att ge, bör du se upp med. Har de tidigare kunder som inte är nöjda med dem, finns det inget som säger att inte du heller blir det.

Gör de kostnadsfria besök innan offert?

När du ber om offerter och referenser kan du fråga om de gör kostnadsfria besök innan de helt säkert kan ge offert på en tillbyggnad, eller om du så önskar en helt fri byggnad, som du kan använda som garage för din reparationsverksamhet. Du kan antingen välja att de göra allt åt dig och du helt enkelt lämnar över hela ansvaret till företaget, eller så kan du själv bestämma hur mycket som du vill att de ska göra. Då kan du kanske behöva olika hantverkare som utför olika sysslor för att garaget ska bli klart. Du kan behöva en hantverkare som kan gjuta i betong, en annan som kan inreda det och en elektriker som kan dra elen åt dig och installera armaturer. Du kan behöva värme och ljus så att du kan arbeta.

Du kan googla tillbyggnad Stockholm, om du nu bor där. Annars skriver du in din ort i sökfältet så får du napp på flera byggfirmor som arbetar på din ort. Välj några av dem och gör hela sökprocessen med dem.

20 Mar 2018