Vi köper din bil i Malmö när ni bestämt er för att sälja.

Vill ni leva mer klimatsmart? Kanske cykla och åka kommunalt istället för bil? Bor ni i en stad går det oftast utmärkt att klara sig utan bil. Vi köper din bil i Malmö när ni väl bestämt er.

Anledningarna till att man kanske vill sälja sin bil kan vara många. Kanske är man trött på att leta parkering eller spara pengarna och lägga dem på något annat än en bil? Har man väl bestämt sig för att sälja sin bil så finns det ett par saker man bör tänka på som säljare. För att affären ska gå rätt till bör man upprätta ett köpeavtal där allt som ni och köparen kommer överens om ska tas upp. Finns det några fel på bilen som ni känner till ska dessa stå med i köpeavtalet. Också vad för slags utrustning som följer med i köpet ska stå med. Exempelvis vinterdäck eller takräcke. Ni bör också be köparen att ordentligt undersöka bilen innan köpet. Gärna hos en auktoriserad verkstad. Köpekontraktet ska upprättas i två lika exemplar, ett som ni själva behåller och ett som köparen får. 

Det är viktigt att veta vem man säljer bilen till

Ni måste veta vem ni säljer bilen till och begär därför legitimation och skriv ner köparens personnummer och även adress. Bara personer skrivna i Sverige och med ett personnummer kan registreras som bilägare i vägtrafikregistret. Viktigt är också att köparen skriver på anmälan om ägarbyte och att registreringsbeviset verkligen postas till vägtrafikregistret. Görs inte detta så kan det orsaka er mycket problem. Därför ska man inte lämna över registreringsbeviset till köparen innan ägarbytet är registrerat. Man ska heller aldrig lämna ifrån sig bilen utan att få betalt innan. Inte ska man heller gå med på en avbetalningsplan. Skulle något hända med bilen innan den är fullt betald kan det bli svårt att reda ut ekonomin.

Det finns företag som köper upp begagnade bilar

Då ni säljer er bil ska betalning helst ske med post- eller bankväxel eller så görs affären upp på ett bankkontor. Vi köper er bil i Malmö om ni tycker att detta låter krångligt. Det finns företag som sysslar med att köpa upp begagnade bilar. Ett sådant företag kan snabbt komma hem till er för en besiktning och värdering. Detta brukar vara kostnadsfritt och man kan sen i lugn och ro besluta sig för om man vill godta budet.

25 Mar 2020