Viktigt med rena lackeringsverkstäder

Det är bra att ha en bilverkstad nära där man bor. Bara i Täby kommun bor det 65 364 invånare. Det är som en hel liten stad. Vi kan anta att i kapitalstarka Täby är et många som har råd att äga en bil. Om vi antar att var tredje hushåll äger en bil, blir det i runga slängar kring 20 000 bilar. Nu överdriver jag lite grann men det visar på det stora behov som finns av bilverkstäder bara i Täby. Nu finns det ju väldigt många sådana i kranskommunerna Danderyd och Solna. 

Har du bilverkstad i Täby?

Som alla vet blir det väldigt smutsigt i en bilverkstad. Ändå ska det pågå ett minutiöst arbete av reparationer av bilar, byte av däck och så vidare. Allt arbete kräver att det inte blir alldeles för smutsigt i en bilverkstad, och i synnerhet inte vid en billackeringsverkstad där allt måste vara så rent det bara går eftersom lackeringen kan förstöras av damm som smyger sig in i lackeringen. Därför är det mycket viktigt med en mycket ren billackering. Här kan du läsa mer om golvvård.

Viktigt med helt dammfria billackeringar

Platsen där bilarna lackeras måste vara hermetiskt tillslutna. In dit kommer bara lackeraren, klädd i särskild skyddsdräkt och andningsmask. Att lackera bilar är en grannlaga uppgift. Det är mycket viktigt att lackeringen blir jämn. Oftast görs det med en dator, eftersom den aldrig blir trött i armen som hålet själva lackeringssprutan. Trots datoriseringen måste det till ett mänskligt öga på själva lackeringen för att säkerställa att den görs rätt och göra en finish av lackeringen. En billackerare beskrev det en gång som att efter lackeringen ska bilen glänsa. Nya bilar har en perfekt lackering, men även gamla, reparerade bilar behöver en omlackering för att ägarna ska bli nöjda. 

Jobba med billackering tillfredsställande

Att jobba med billackering kan vara väldigt tillfredsställande. Till skillnad från vissa akademiska yrken är jobbet med billackering ett arbete som ger ett synligt resultat. Dels kan man arbeta med billackering på bilfabrik. Då kommer det in bil efter bil som lackeras på löpande band, som görs av dator. Efterkontrollen måste dock göras av en människa som har ett kontrollerande öga på lackeringen, behövs det lackas bilen om.

Arbetar man på en bilverkstad kan man bidra till att bilen ser som ny ut, trots att den kom in som ett vrak. Billackeringen kan verkligen lura ögat så att den ser ut som ny. Intressantast kanske är de nya färgerna som hela tiden utvecklas. Välkommet är de annorlunda färgerna som sticker ut. Vissa färger är fortfarande sällsynta, som gula, lila och rosa bilar. Även gröna bilar lyser med sin frånvaro.

14 Dec 2017