Vilken bil blir det den här gången?

För alla smaker och funktioner finns det en bil som passar. När man köper en ny bil så är det också en möjlighet att se över hur livssituationen ser ut just då och vad man ska välja den här gången.

Kan det passa med en stor terränggående bil? En låg sportbil med pigg motor? Eller ska det vara en bensinsnål familjebil som är lättparkerad? Beroende på var man bor och hur livssituationen ser ut, så kan man välja precis det man önskar när man ska köpa en ny bil. Ofta kan man även välja om man ska köpa en ny bil eller en begagnad. För trots att plånboken ofta måste vara av lite större format för nya bilar så finns det idag märken som är mycket prisvärda.

Vad man ska använda bilen till är därför den absolut första frågan som man ska ställa sig själv vid ett bilköp. Det inbegriper ett flertal variabler. Som exempelvis: hur många ska åka i bilen? Vilket underlag ska man köra bilen på? Kommer man köra kortare eller längre sträckor? Vad ska lastutrymmet användas till? Hur stor plånbok har man när det gäller drivmedel, reparationer, underhåll med mera?

Ofta eller sällan

Den användning som man kommer att ha av bilen oftast är den man ska gå på. Även om man kanske två gånger om året ska åka långa resor där hela familjen ska följa med. För om man väljer en bil efter det man mycket sällan ska ha den till så är det inte den bästa ekonomin. Då är det bättre att köpa en mindre och billigare bil. Och när det där större fraktbehovet kommer så kan man istället hyra en större bil. Detsamma gäller om man endast då och då kommer behöva en bil med dragkrok eller som har fyrhjulsdrift.

Prova under kort tid

Förutom att hyra eller äga en bil så finns det idag ett nytt sätt att ha en bil på. Privatleasing har de senaste åren vuxit sig mycket stort. Det är ett sätt att under en begränsad tid ha en egen bil. Men när tiden är över så lämnar man helt enkelt bara tillbaka bilen till bilförsäljaren. På det sättet vet man exakt vad bilägandet kommer kosta. Och man behöver inte heller lägga ut några större summor i handpeng eller underhåll. Bilar att privatleasa hittar man hos samma bilförsäljare som säljer dessa märken och modeller.

11 Oct 2020