Vilken sorts garageport behöver du?

Har du eget garage? Arbetar du med reparationer av bilar? Då kanske du förvarar dina bilar inne i eller utanför ditt garage som du använder som arbetsplats? Eftersom du förvarar både redskap, bilar, och reservdelar i ditt garage är det säkerligen viktigt att du har en hög säkerhet när du stänger om garaget och går hem. Då du installerar din garageport kan du välja på olika lösningar för din garageport.

Olika garageportar

1. Vipport – den vanligaste typen av garageport som tar minst plats eftersom den fälls in under taket. Detta är den sorts garageöppning som du säkert har sett på de flesta garage. Ofta när vi tänker på garageportar är det denna typ av port som du föreställer dig. Den tar ingen som helst utrymme eftersom den öppnar sig och lägger sig under taket. Du behöver inget utrymme framför garaget, eller bakom porten inne i garaget, vilket gör den till en väldigt praktisk port.

2. Slagport – dubbeldörrsport, öppnas utåt. Detta är en väldigt praktisk port, då du inte behöver någon kraft för att komma åt den, de fungerar bara som dubbeldörrar, de öppnas utåt, vilket innebär att du bör ha utrymme utåt och åt sidorna när du öppnar portarna.

3. Takskjutport – hissas upp i taket när den öppnas, istället för vipport som fälls in under taket, skjuts porten rakt uppåt. Detta är som vilken kattlucka som helst, som öppnas uppåt

4. Veckportar – som veckar ut och in. De kräver hiss för att de ska öppnas när porten veckar sig inåt. Denna port av garageport ser man ofta på kommersiella garage av mindre storlek.

Skillnaden mellan garagedörr och - port

Vad är skillnaden mellan en garageport och en garagedörr? De som idag kallas slagport, kallades förut för garagedörrar. De hänger på vertikala gångjärn och öppnades utåt, som vanliga husdörrar. Det är slagportar som är garagedörrar, alla andra är garageportar. Egentligen är det bara olika benämningar på samma sak; dörrar, portar, öppningar in till garage. Däremot skiljer sig dörrarna åt vad gäller konstruktion och utseende. De olika portarna behöver utrymme, förutom vipporten som kräver minst utrymme.

Köp portarna av ledande företag i Malmö

Varför inte köpa dina garageportar av ett säkerhetsföretag? Då vet du att du får produkter som kan detta med säkerhet och som arbetar med detta på heltid. De vet vad som stoppar tjuvarna och vilka anordningar som fungerar eller inte. Du kan skaffa garageportar som är svåra att forcera, med bättre lås, och som stänger värmen inne. Det är mågna olika parametrar man vill ska uppfyllas när man köper en garageport. Särskilt som man förvarar kostsamma saker i garaget. Då är säkerheten viktigast. Läs mer på garageportarmalmö.se.

28 Feb 2018